- Look who's talking -

Mirja van der Stouwe

Mirja heeft een journalistieke achtergrond en is cameravrouw en editor. Voor haar is het medium film het middel om maatschappelijke vraagstukken van verschillende kanten te belichten.

'Ik heb hart en passie voor sociaal maatschappelijke vraagstukken, ben idealistisch en wil onrecht aan de kaak stellen.

We gaan met de camera de straat op en registreren zo puur mogelijk wat er onder de burger leeft. Op deze manier ontstaat een product, dat dicht bij 'de werkelijkheid' blijft. Waardoor mensen aan het denken worden gezet.'

Mirja werkte als regisseur en editor bij een filmproductiehuis in Den Haag. ‘Ik heb veel ervaring met nieuwe media en weet hoe je visuele producties maakt die aantrekkelijk zijn op het internet’.


Samen met

Ondernemen doe je niet alleen. Je zoekt mensen en organisaties waar je wat mee hebt en die je versterken.

Blikopener werkt dan ook regelmatig samen met andere zelfstandigen. Zeer gewaardeerde filmvakvrouwen zijn Sanne Vermaas (www.evariste.nl) en Sera Koolmees (www.atrive.nl).

Daarnaast hebben we bijzondere partners. Mensen waar we samen klussen mee doen, personen die ons met raad en daad ter zijde staan en ons inspireren. Dat zijn bijvoorbeeld Sjors de Vries (www.ruimtevolk.nl) en Jessica en Boukje van 7 Zebras (www.7zebras.nl).

Ook samenwerken met Blikopener Filmproducties? Neem dan contact met ons op.

Charlotte Post

Charlotte is verbeeldend adviseur en verantwoordelijk voor de productie en de regie.

'Ik ben opgeleid als sociaal wetenschapper. Doordat ik me in iedere productie vastbijt in de inhoud, krijgen films meer diepgang, waardoor het resultaat nog meer aanspreekt.

Filmen geeft inzicht in de belevingswereld van burgers. De informatie die de films opleveren is waardevol voor opdrachtgevers. Het stelt hun in staat hun beleid en beslissingen beter aan te laten sluiten bij de behoefte van hun klanten.'

Charlotte werkte jarenlang als projectleider en filmmaker voor een adviesbureau voor wonen, zorg en welzijn. ‘Ik vind het telkens weer een uitdaging om samen met opdrachtgevers te kijken hoe ze het maximale effect kunnen bereiken met hun filmproductie.’