- Braveharts -

Nog een weekje werken en dan is het zomervakantie. Ik heb Wybe vanochtend naar school gebracht voor zijn laatste schooldag, de vouwwagen staat op de oprit, Anouk is er klaar voor en Marc is er klaar mee... Nog even en we gaan drie weken uitwaaien en opladen in Frankrijk. Het is net alsof de wereld een beetje tot stilstand komt. Voordat ik schoolgaande kinderen had verbaasde ik me altijd over dit moment in het jaar: opgewonden kinderen, anders zo drukke volwassenen die in de vakantiestand schieten. Maar nu snap ik het... Het is een natuurlijk ritme, net als het ritme van de seizoenen. Lekker om me daaraan over te kunnen geven!

Ik mag terug kijken op een bijzonder eerst half jaar van 2012. Dat wat ik dacht dat niet mogelijk was, bestond toch: overal zijn communities van realistische wereldverbeteraars. Het netwerk van de 7zebras is hier een mooi voorbeeld van. Prachtige mensen die afstand hebben genomen van het systeem en samen op zoek gaan naar alternatieven. Stuk voor stuk braveharts, omdat opkomen voor je eigen idealen moed vraagt. 

Steeds meer mensen durven hun hart te volgen en gevolg te geven aan het gevoel dat er iets fundamenteels mis zit in de manier waarop we onze samenleving organiseren. De ambtenaar die meer moet luisteren naar de burger... Hij is toch zelf een burger?! Poststukken die we 2 dagen over doen om van de 2e naar de 4e verdieping van Shell te worden gebracht omdat procedures hierom vragen. Huh?! Laten we ons niet langer verschuilen, of laten leiden door onze angsten! IK wens dat we wakker worden en gaan voor goud in plaats van blik (wijsheid van mijn papa).

En mocht je twijfelen... Bekijk dan deze film! http://youtu.be/gXDMoiEkyuQ  

Fijne zomer!

Groetjes van Charlotte