- Wie zaait die oogst -

Ik heb altijd een hekel gehad aan acquisitie. Het voelde altijd als leuren met de spullen van een ander. Maar als ondernemer kom je nergens als je er niet op uit gaat. Dus heb ik wat afgeacquireerd de afgelopen maanden. We bezochten netwerkborrels (met wisselend succes overigens, sommige zijn we gillend van weggerend), ploos de krant na op spannende initiatieven, legde contacten met organisaties, poste onze wherabouts op onze site en twitter, schreef offertes, maakte plannen en dronk eindeloos veel koffie in cafetjes met andere enthousiastelingen...

Nu het jaar ten einde komt, kan ik terug kijken op een prachtige oogst! Het zelf ondernemen heeft mijn leven in heel veel opzichten verrijkt. Ik heb prachtige mensen ontmoet, word wild enthousiast van alle mooie initiatieven die er gaande zijn en heb mezelf –met al mijn zwakten en sterke punten-  veel beter leren kennen. En ik kwam tot de ontdekking dat als dat wat je doet onlosmakelijk verbonden is met wie je bent, het niet voelt als acquisitie. Het verhaal van Blikopener is mijn verhaal, het komt voort uit mijn diepste overtuigingen. En dat kost geen enkele moeite om te vertellen.

In mijn vorige leven heb ik een  cursus authentiek aqcuireren moeten volgen. Leuk natuurlijk, maar achteraf gezien een vreemde contradictie. Meer dan ooit sta ik in mijn kracht en vooralsnog levert het  prachtige films en tevreden opdrachtgevers op! En ook voor 2013 staat er heel veel moois op het programma!

Onder andere eigen producties zoals een documentaire over Moeders Moestuin. Nicole Recourt, de initiatiefneemster van dit project zei tijdens onze eerste ontmoeting: Als het klopt dan stroomt het. Met andere worden, je kunt dingen niet afdwingen, maar door je energie te focussen en wensen de kosmos in te sturen, kan je er wel voor zorgen dat dingen op hun plek gaan vallen. En tot mijn verbazing lijkt het zo te werken. De moestuin als metafoor voor het leven: wat je oogst dat zaai je ook… Wat overigens niet betekent dat het vanzelf komt. Iedere boer zal beamen dat zaaien en oogsten soms zwaar werk is. Maar wel werk met heel veel voldoening!

Het laat mij achter met een gevoel van dankbaarheid en opwinding over al het moois dat nog op ons pad gaat komen.

Voor nu wens ik iedereen een prachtig 2013! En wellicht tot ziens!

Warme winterse groet van Charlotte