- Projectfilm -

Wat is het?

Blikopener filmt bijzondere projecten voor bijzondere doelgroepen. Projectfilms maken we om kijkers te inspireren, te enthousiasmeren en te overtuigen van de waarde van een project.

Mantelzorg: Op weg naar vitaliteit

In opdracht van Expertisecentrum Mantelzorg produceerden wij vier films over mantelzorg en vitaliteit. Ook mantelzorgers willen gewoon hun leven leven. Een zorgsituatie zet die wens vaak onder druk. Juist daarom is het belangrijk om stil te staan bij en bespreken van wat de mantelzorger helpt om vitaliteit te ervaren. Waar kan je van genieten, plezier aan beleven? Hoe kun je mooi en intens leven, juist ook met mantelzorg?

In vier films met de thema's lichaam, hoofd, hart en ziel, vertellen vier mantelzorgers over de zorg die ze naasten geven, hun eigen behoeftes en hoe ze hierin balans vinden.

Blikopener Effect: De films zijn bedoeld om andere mantelzorgers een hart onder de riem te steken en tips te geven over zorg en vitaliteit, zodat zij wellicht meer balans zullen vinden in hun eigen zorgsituatie.

Hoe zorgt in contact staan met anderen en met jezelf voor vitaliteit?

Watch on YouTube

Digitale leer- en werkomgeving

Opdrachtgever: Marnix Academie

Opdracht: De Marnix Academie ontwikkelt een digitale leer- en werkomgeving voor leerlingen en docenten. Gepersonificeerde interface, draaiend op all devices en plaats- en tijd-onafhankelijk zijn trefwoorden die passen bij dit innovatieve project. Blikopener maakt een serie van 4 films, die de verschillende fases van het project in beeld brengen.

Blikopenereffect: ICT projecten kunnen leuk en laagdrempelig zijn

Toepassing: de films worden gebruikt om buiten- en binnenstaanders te informeren over de voortgang van het project.    

Watch on YouTube